Scream Queens

 
 
 
 
Vad gör jag? Sitter i en tom lägenhet och begrundar mitt liv. Det är exakt det jag inte borde göra, speciellt inte i en tom lägenhet. Dock så är det ju positivt att den är tom, för att det betyder att mitt liv har börjat om någon annanstans. 
 
Borde göra viktiga saker men började kolla på Scream Queens istället vilket verkar som en ypperlig serie hitills. Smakprov: "If you wanted the house clean, you shouldn't have burnt the face off the maid." 
 
Annars då? Jo, gosar med katten. Vi har haft en dramatiskt dag pga it was time for vaccination. Hon har varit duktig men också skitjobbig, lyckats riva sönder min tumme och skämt ut mig inför en granne som skulle hälsa. Bodil sticker direkt över min axel och ställer sig på min rygg så att jag får böja mig ner lite hastigt och tanten som hälsade blev helt förskräckt när jag sätter mig på knä utomhus helt plötsligt. Som om jag bugade för henne på ett megaopassande sätt. 
 
För att kompensera denna situation var jag tvungen att ha mantel-filten på mig sen när jag kom hem. Mantel-filten är min bästa vän. Det började en dag när morsan ringde från Ullared och ba: "Vill du ha en sån filt som går att ha på sig?" (och då tänkte jag såklart att: vilken filt kan jag inte ha på mig?"), då svarade jag: "Nä, jag behöver ingen extra filt.". Sen köpte hon den till mig ändå. Som att hon visste att jag och Mantel-filten skulle förenas i evig vänskap. 
 
 
Dagens outfit:
Keltiskt kors i örat (pga saknar England)
Mantel-filt
Lila tröja (pga att en man sa till mig att jag måste bära lila, och han verkade veta vad han snackade om)
Glasögon (som väldigt praktiskt döljer en MEGAFINNE, någon gång måste jag ju ha tur också)
Min egen spegelbild i glasögonen (konstprojekt)
Nedanför midjan: Okänt 
 
 
 
 


LONDON

 
 
Hur är egentligen London? Jo, fullt med personer som vill lura dig på pengar - speciellt om du är turist. Detta handlar specifikt om mäklare. Aldrig har jag kännt mig som en druknande utomjordning så mycket som på den engelska bostadsmarknaden. Men med hjälp av vänliga själar, så som de på hostelet och som de på Niklas jobb så börjar jag sakta men säkert få koll på hur det egentligen går till. 
 
Lärdom nummer 1: när personer (mäklare) säger att du inte kan få en bättre lägenhet för din budget, tro dem inte. Detta är med största sannolikhet en lögn, och du kan själv gå in och kolla ungefär vilken hyra du borde betala i det området på: https://www.london.gov.uk/priorities/housing-land/renting-home/rents-map
 
Lärdom nummer 2: Det kommer nya lägenheter hela tiden, om du är osäker, ta en annan. Sitter på hemsidor så som gumtree, rightmove, findaflat hela dagarna och det dyker bara upp fler och fler hela tiden. Ta det kallt! Eftersom jag ändå måste skriva på kontrakt på 6-12 månader är det värt att hitta något som jag vill ha.
 
Lärdom nummer 3: Engelska personer renoverar ofta själva, och är väldigt dåliga på det. Handtagen ramlar av köksluckorna, det är ofta mögel och fuktskador i badrummen och heltäckningsmattorna är skarvade av personer som uppenbarligen är sådana som aldrig kunde klippa eller rita rakt på bildlektionerna i sjuan. En höjdpunkt var "källaren" som skulle vara en "selling point" med en sjuk trappa som hade typ sjunkigt ner i jorden (!!???!!) och var infesterad av både det ena och det andra. Hade iofs kunnat tjäna extra på ghost tours.
 
Lärdom nummer 4: Betala aldrig holding deposit, den kommer du med största sannolikhet aldrig få se igen. Fråga alltid om administration fees och energy rating (så att räkningarna inte blir skyhöga).
 
 
 
Andra saker som jag upptäckt om London:
 
- Jättemånga åker motorcykel
 
- Det finns otroligt många museum, och väldigt konstiga museum så som:  
Anaesthesia Heritage Centre
British Dental Association Museum 
Fan Museum (om fläktar)
Kennel Club Dog Art Gallery (målningar av hundar)
Upminster Tithe Barn Museum of Nostalgia (gamla saker använda i jordbruk) 
Wimbledon Windmill Museum
För att bara nämna några
 
- Jättemånga röker elcigg 
 
- ALLT är snordyrt
 
- Det regnar inte varje dag
 
 
Lägesrapporteringen är klar, vi ses snart igen mina kära!