LONDON

 
 
Hur är egentligen London? Jo, fullt med personer som vill lura dig på pengar - speciellt om du är turist. Detta handlar specifikt om mäklare. Aldrig har jag kännt mig som en druknande utomjordning så mycket som på den engelska bostadsmarknaden. Men med hjälp av vänliga själar, så som de på hostelet och som de på Niklas jobb så börjar jag sakta men säkert få koll på hur det egentligen går till. 
 
Lärdom nummer 1: när personer (mäklare) säger att du inte kan få en bättre lägenhet för din budget, tro dem inte. Detta är med största sannolikhet en lögn, och du kan själv gå in och kolla ungefär vilken hyra du borde betala i det området på: https://www.london.gov.uk/priorities/housing-land/renting-home/rents-map
 
Lärdom nummer 2: Det kommer nya lägenheter hela tiden, om du är osäker, ta en annan. Sitter på hemsidor så som gumtree, rightmove, findaflat hela dagarna och det dyker bara upp fler och fler hela tiden. Ta det kallt! Eftersom jag ändå måste skriva på kontrakt på 6-12 månader är det värt att hitta något som jag vill ha.
 
Lärdom nummer 3: Engelska personer renoverar ofta själva, och är väldigt dåliga på det. Handtagen ramlar av köksluckorna, det är ofta mögel och fuktskador i badrummen och heltäckningsmattorna är skarvade av personer som uppenbarligen är sådana som aldrig kunde klippa eller rita rakt på bildlektionerna i sjuan. En höjdpunkt var "källaren" som skulle vara en "selling point" med en sjuk trappa som hade typ sjunkigt ner i jorden (!!???!!) och var infesterad av både det ena och det andra. Hade iofs kunnat tjäna extra på ghost tours.
 
Lärdom nummer 4: Betala aldrig holding deposit, den kommer du med största sannolikhet aldrig få se igen. Fråga alltid om administration fees och energy rating (så att räkningarna inte blir skyhöga).
 
 
 
Andra saker som jag upptäckt om London:
 
- Jättemånga åker motorcykel
 
- Det finns otroligt många museum, och väldigt konstiga museum så som:  
Anaesthesia Heritage Centre
British Dental Association Museum 
Fan Museum (om fläktar)
Kennel Club Dog Art Gallery (målningar av hundar)
Upminster Tithe Barn Museum of Nostalgia (gamla saker använda i jordbruk) 
Wimbledon Windmill Museum
För att bara nämna några
 
- Jättemånga röker elcigg 
 
- ALLT är snordyrt
 
- Det regnar inte varje dag
 
 
Lägesrapporteringen är klar, vi ses snart igen mina kära! 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: