ARMED WITH A BANANA

 
 
Nu håller vi på att packa inför att åka till Marocko på måndag. Jag är sjukt taggad. Idag har vi köpt en skrivare för att resebolaget skickade typ sju dokument som vi skulle ta med. Det är inte ofta som jag gått ut på stan och spontanköpt en skrivare! 
 
 
 
 
Niklas köpte en cykel när vi flyttande in i lägenheten för att kunna cykla till jobbet. Den gick sönder på vägen ifrån försäljaren, men han kunde inte lämna tillbaka den för att den köptes via engelsk version av blocket. Nu är den stulen (trots att den inte gick att cykla på??!!), men Niklas föräldrar fick med sig en av deras gamla cyklar när de skjutsade hit Bodil (och oss). Tack och lov för det! Shit pommes va mycket lättare det är att handla nu.
 
 
 
Beväpnad med en banan tog jag ut min nya vintage-onepiece för en sväng runt kvarteret. 
 
 
 
 
 
 
Blev kallad för "Holloways new top model" av en mobilabonnemangsförsäljare (världens längsta ord?) som egentligen bara sa så för att han ville sälja mig något men jag bestämde mig för att ta åt mig ändå. 
 
 
 
 
 
Niklas var ute med sin "I'm strong and sturdy" såklart. SER NI HUR VARMT DET ÄR??!! Typ 13 grader yeah.
 
 
 
 
När vi kom hem gjorde vi apgoda mackor och skrev ut alla resedokument + flygbiljetter. 
 
 
 
 
 
 
Och jag hade såklart hunnit in på secondhand och köpt underlägg! Vuxenpoäng? Jag köpte även en guldig kimono...... mindre vuxenpoäng. 
 
 
 
 
Jag blir helt galen av alla dessa secondhandbutiker som finns typ ÖVERALLT och som har så himla snygga + billiga kläder. Varför köper britter någonsin nya kläder?? Jag vill ha typ alltihop och mina kläder som ligger kvar i Kalmar är inte alls lika attraktiva längre. Jag får väll ge bort dem när jag åker dit nästa gång för jag har ingen plats här. 
 
 
 
 
Sorgligt men skönt. 
 
 
/GULDKIMONO
 


VÄRLDENS ENKLASTE DIY

 
 
Hej alla. 
 
I två hela dagar har jag suttit fast i denna lägenhet utan snus eller heder. Istället har jag pimpat min ljusslinga med plastmuggar. Varför då undrar ni kanske. Det undrar jag med. Är inne i den maniska perioden I guess. Har hundra olika idéer och blev orimligt glad för vårt nya skoställ så jag hamnade i pynt-setting. Vilket iofs är min primära setting.
 
 
 
STEG 1: Klipp av den hårda kanten (den översta ringen på muggen) och klipp sedan "fransar/blad" av olika storlekar så som demonstrerat på bilden nedan.  
 
 
 
 
 
 
STEG 2 (det jobbigaste mest tidskrävande steget): Vik ner bladen i olika vinklar/grader.
 
 
 
 
STEG 3: Vik botten på koppen så att den är en halvcirkel
 
 
 
 
 
STEG 4: Klipp ett jack rakt in, vik åt andra hållet och gör det igen så att du får ett kryss. 
 
 
 
STEG 5: Gör likadant fast klipp bladen i en annan storlek.
 
STEG 6: Stoppa i ljusdioden igenom krysset på två olika plastmuggar klippta på detta sätt i olika storlekar.
 
 
RESULTAT:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta tog jättelångt tid att göra men det är nog för att min ljusslinga är jättelång, har du en kortare är det nog gjort på en timme eller två. 
 
Igår snackade jag med Sandra på Skype och hon ba: Hur kom du på den här idéen?
Och jag svarade: plastmuggar var det enda jag hade hemma. 
 
 
 
 
 
Alternativa titlar: "Plastic fantastic", "Do it like Nils Karlsson Pyssling", "Mugg eller ångest"
 
 
 
 


LJUS

 
Vaknade imorse av att denna lilla pärla kröp upp på min bröstkorg och stoppade ansiktet under min haka. Det är så sjukt att jag minns när hon bara ville vara gömd under möbler och fräsa åt allt och alla som kom nära henne. Nu är hon ju världshistoriens gosigaste. Iaf med mig. 
 
 
 
 
 
En bra sak med London är att det typ alltid är vitt ljus = bra fotoljus. 
 
 
 
 
Känner mig poetisk idag men jag vet inte hur jag ska få ut den konstiga energin. Kanske genom att pyssla med ljusslingan, vi får se.